Info za turiste još tekstova...

Info o Italiji još tekstova...








Gardaland - zabavni park u Italiji

GARDALAND - jedna avantura duga jedan dan !

Deca: Provedite jedan dan u Parku, doživite nezaboravno iskustvo koje ćete sigurno zabeležiti u vaš dnevnik. Emocije koje doživite zasigurno će vam dugo ostati u sećanju. Izrazite sebe, oslobodite se i budite učesnik neverojatno dobrog provoda i zabave. Avantura duga jedan dan. Vežite se, polećemo !!!

Gardalend je najveći i najzabavniji park u  Italiji i godišnje ga poseti oko tri miliona posetilaca. Smešten je na obalama slikovitog Garda jezera, nedaleko od Verone i Venecije. Najveću pažnju posetilaca privlače četiri zanimljiva rolerkoustera i delfinarijum, ali i niz drugih uzbudljivih zanimljivosti koje će sigurno zaokupiti vašu pažnju i učiniti da se odlično provedete.

Ukoliko volite avanturu, onda vam preporučujemo vožnju bar u jednom, ako ne u svim rolerkousterima koji imaju veoma slikovita imena: Plavi tornado (Blue Tornado), Magična planina (Magic Mountain), Bekstvo sa Atlantide (Fuga da Atlantida). Svaka od vožnji je apsolutno "uvrnuta" (u svakom smislu), uzbudljiva i sa puno iznenađenja.

Ako vas ipak privlače neke druge avanture, onda možete da se uputite u istraživanje Tunginog kraljevstva i Afrike, vozite se sa piratima, istražujete stare civilizacije i otkrivate čudesne stvari u Dolini kraljeva, tragajući za faraonovom grobnicom. Tu je još niz zanimljivih atrakcija, poput vožnje u Letećem ostrvu iz kojeg može da se vidi ceo zabavni park ili upoznavanje arapskog sveta.

Blue Tornado je najbrža vožnja u parku. Trajanje vožnje iznosi 1.42 minute, a brzina je oko 80 kilometara na sat. Dužina samih šina je 765 metara, a visina vožnje je 33 metra. U nekim trenucima ljudsko telo ima osjećaj da će dodirnuti tlo ili se udariti o šine, ali to je ipak nemoguće, jer je konstrukcija napravljena od čistog čelika i svi su zaštićeni pojasom.

Magic Mountain je tipičan "voz smrti" koji dostiže brzinu od 70 kilometara na sat i visok je 54 metra. Otvoren je 1985. godine i od tada radi bez prestanka. Dužina šina je 1152 metra. Vožnja traje dva minuta.

Sequoia Adventure je jedan od četiri "Roller Coastera" u Gardalandu na kojem se postižu brzine od oko 15 km/h. Poznat je po tome što u jednom trenutku ljudsko telo visi "naglavačke" i srce počinje brže kucati.

Space Vertigo je vožnja koja se odvija na visini od četrdeset metara. Pogled s vrha uključuje mogućnost pregleda čitavog grada i jezera Lago di Garda.

Colorado Boat je još jedna u nizu vodenih porodičnih avantura u Gardalandu. Vožnja je predviđena za četiri osobe u kanuu.

Jednodnevna karta - odrasli 30 eura, deca do 10 godina 26 eura; dvodnevna - odrasli 49 eura, deca do 10 godina  41 euro; trodnevna - odrasli 66 eura, deca do 10 godina 50 eura. Ulaz na predstave sa delfinima je 4 eura.
Zašto ići:

- Putovanje u carstvo mašte
- Blizina Parka i dobar put
- Izvrstan provod i opuštanje čak i za starije
- Misterije, spektakli, avanture, dobra zabava - sve na jednom mestu

Šta izbeći:

- Gužve, redovi za čekanje - ne mogu se nikako izbeći, ali treba paziti na stvari
- Da ne ostanete neplanirano još jedan dan

Vaši komentari



Elektronske cigarete Apartmani Beograd Beograd apartmani Spijunska oprema i prisluskivaci Spijunska oprema i spijunske kamere